Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 dkg őrölt mandula
- 1 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 5 dl tej
- 40 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- ízlés szerint mandula aroma vagy likőr
Díszítés:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- pirított szeletelt mandula
- egész mandulaszemek
A piskótát hagyományos módon készítjük el azzal a különbséggel, hogy a végén óvatosan belekeverjük a kakaóval elvegyített mandulát. 160°C-on, 35 percig sütjük, kihűtjük, majd 3 részre vágjuk. Hogy hamarabb süljön, el lehet 3 külön lapban is készíteni.
A krémhez a pudingokat a tejjel megfőzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a pudingot és a habos vajat összedogozzuk, majd hozzáadjuk az aromát vagy a likőrt.
A csokit gőz fölött a vajjal felolvasztjuk. A tortát betöltjük (hagyunk egy kis krémet a díszítéshez). Oldalát szeletelt mandulával díszítjük, tetejére olvasztott csokit öntünk, a torta közepére egy kis szeletelt mandulát szórunk. A torta szélét és közepét csillagcsőrű habzsákba töltött mandulakrémmel és egész mandulával díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szabó-Szalai Zsuzsanna receptje.