Tészta:
- 13 dkg liszt
- 4 dkg őrölt mandula
- 10 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
- 1/2 citrom leve
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 4 tojás
- 18 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 6 dkg őrölt mandula
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja + 1/2-nek a leve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba becsomagolva, hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
Egy 22 cm – es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, villával megbökdössük, tetejére sütőpapírt borítunk amire babot vagy lencsét szórunk és előmelegített, 180 °C – on elősütjük kb 15 percig.
Kézi habverővel kibabosítjuk a tojást a cukorral majd simára keverjük az olvasztott vajjal és a mandulával. A túrót áttörjük, ízesítjük citromhéjjal , citromlével és a vaníliával, majd összekeverjük a tojásos masszával. A tésztára simítjuk és visszatoljuk a sütőbe kb 80 – 85 percre.
Tetejét marcipánnal díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!