Tészta:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 20 dkg darált dió
- teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál rum
Krém:
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- mandula aroma ízlés szerint
A krémhez a lisztet a tejben megfőzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd ízlés szerint mandula aromát keverünk bele, és a két masszát jól összedolgozzuk. A tésztához a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, diót, kakaót, fahéjat és rumot. Jól összedolgozzuk, 1-2 órára fóliába csomagolva hidegre tesszük. Ezután kis golyókat készítünk, amit a mandula-formákba nyomkodunk. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük, majd óvatosan kiütögetjük a formákból, és a krémmel töltve készen is van.
Farkasné Joó Ibolya receptje.