Tészta:
- 8 tojásból kakaós piskóta
Krém:
- 200 g málnás (vagy epres) joghurt
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 5 dl habtejszín
Szükséges még:
- friss málna
- gyümölcslé
A kakaós piskótát hagyományos módon elkészítjük, majd egy 22 × 32 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-on megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, és valamilyen gyümölcs levével meglocsoljuk mindkettőt.
A krémhez a gyümölcsjoghurtot összekeverjük a cukorral. A zselatin hideg vízben beáztatjuk, ezután picit felmelegítjük, és a joghurthoz adjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. Eközben felverjük a tejszínt, és összekeverjük a joghurttal. Ezt a krémet kenjük a piskóta egyik felére, rá sűrűn friss málnát teszünk, majd befedjük a másik piskótalappal. Ízlés szerint díszíthetjük.
Szántó Hajnalka receptje.