A receptötletet Szabókiné Andi Málnaimádók süteménye adta, csak a tésztát dupla adagban készítettem, és a krémen változtattam némiképp. Nagyon finom süti!!
Tészta:
- 2 dl olaj
- 2 teáskanál vanília aroma
- 18 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 30 dkg málna
- 36 dkg finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg málna + 10 dkg
Díszítés:
- málnaszemek
A egész tojásokat a cukorral, az olajjal és a vanília aromával felverjük, hozzáadjuk a pépesített málnát, és jól kikeverjük. A lisztet, szódabikarbónát összekeverjük, beleszitáljuk a masszába, összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, 39 × 31 cm-es tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a tepsiből kiborítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Keresztben kettévágjuk, és mind a két lapot még egyszer kettévágjuk.
A pudingot megfőzzük ,majd kihűtjük. A málnát összeturmixoljuk, szűrőn átnyomjuk, hogy a mag ne legyen benne. A kihűlt pudinghoz keverjük. Margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingot, és jól összedolgozzuk. A tésztára rákenjük a krém kb. 3/4 részét, és a 10 dkg málnát elosztjuk a krémen. Ráhelyezzük a másik tésztát. A maradék krémmel körbekenjük. Pár órára hűtőbe tesszük, majd háromszögekre felszeleteljük. Málnaszemmel díszítjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.