A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
- 12,5 dkg (fél kocka) margarin
- 15 dkg mandulaforgács
- annyi tejföl, amennyit felvesz a tészta
A krémhez:
- 40 dkg málna
- 1 csomag Dr. Oetker málnás-tejszínes krémpor
- 1 kis dobozos (2 dl) Hulala habtejszín
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 6 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 12,5 dkg margarin
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és kivajazott, sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben megsütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, középen kettévágjuk, majd csak az egyik lapot megint ketté, hogy két vékonyabb és egy vastagabb lapot kapjunk.
A tejszínt kemény habbá verjük. A málnás-tejszínes krémet 3 dl tejjel kemény krémmé verjük a habverővel. A krémet és a tejszínt összekeverjük. Beleforgatjuk a málnát, de a tetejére hagyjunk a díszítéshez.
A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel és a cukorral, majd még melegen elkeverjük benne a margarint.
Az egyik vékony lapot megkenjük pudinggal, rátesszük a másik vékony lapot, erre jön a málnás krém, végül beborítjuk a vastag lappal. A tetejét még megkenjük málnás krémmel és egész málnaszemekkel díszítjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.