Piskóta :
- 13 dkg finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 egész tojás
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál olaj
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 10 dkg puha vaj
Tetejére:
- Kb. 50-60 dkg málna
- 1 csomag zselatin
A tojásokat a cukrokkal habosra felverem, majd az olajat is belekeverem. A kakaós, sütőporos lisztet is hozzáadom, ezt már kézi habverővel dolgozom el a masszában. Legjobb ezt szitálva hozzáadni.23×32 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.Lehet nagyobb is (30×30), akkor természetesen kicsit vékonyabb lesz és a krémet másfélszeres adagban érdemes készíteni. 180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó – felső sütéssel, kb 20 perc alatt megsütöm. Amikor kicsit már meghűlt, tálcára borítom, a sütőpapírt lehúzom, majd visszahelyezem a tepsibe. A pudingokat a cukorral sűrűre főzöm a tejben. A vajat habosra keverem. A kihűlt pudingot a vajjal elkeverem és a piskótára kenem egyenletesen. A málnával sűrűn kirakom a krém tetejét. Leírás szerint elkészítem a zselatint és a málnára öntöm. Nem kell, hogy vastag zselatin réteg kerüljön rá. Éppen csak annyi, hogy a málnaszemek szilárdan megüljenek a krém tetején.1-2 órára hűtőbe teszem.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!