Tésztához:
- 1 tojás
- 25 dkg cukor
- 5 dkg zsír (olvasztott)
- 125 ml tej /125 ml tejföl
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg liszt
Krémhez:
- 25 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 25 dkg mascarpone
- 10-15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag étkezési zselatin
Tetejére:
- 4 dl habtejszín /felverve
- pár db málna
A tojást a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet. Alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt. Jól kidolgozzuk. A tészta felét kihagyjuk, mert abba keverjük majd a kakaóport.Kivajazott, lisztezett 30 x 20 cm-es tepsibe tesszük a fehér részét és a kakaósat rácsorgatjuk, kicsit össze keverjük, hogy jó márványos legyen és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 25-30 percig sütjük, majd kihűtjük. A krémet, ha friss málnából készítjük, akkor azt botmixerrel összetörjük, ha fagyasztott akkor először kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük.Én friss málnából készítettem.A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az összeturmixolt málnához, Közben a tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a málnás krémbe. A zselatint pici vízbe csomómentesre keverjük, majd a mikróba feloldjuk, kicsit lehűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez. Végül a kihűlt tésztára kenjük. A kész sütit a 4 dl felvert habtejszínnel és málnával feldíszítjük .
Mészáros Erika receptje.