- 50 dkg málna (fagyasztott is lehet)
- 4 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2,5 dl habtejszín
- 4-5 evőkanál barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 teáskanál zselatin (por)
- kókuszchips (el is hagyható)
1. A tejet és a kókuszreszeléket öntsük egy edénybe, majd néha megkeverve forraljuk fel. (Vigyázzunk, nehogy kifusson, inkább többször keverjük meg!)
2. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. (Én este forraltam össze, majd éjszakára a hűtőbe tettem, hogy a tej jól átvegye a kókusz ízét.)
3. A kókuszreszelékes tejhez öntsük hozzá a tejszínt, majd adjunk hozzá 2 evőkanál barna cukrot és 1 vaníliás cukrot. Ezután kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjunk bele 2 teáskanál porzselatint. Addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon, és sima állagú legyen. Hagyjuk langyosra hűlni, majd töltsük a poharakba, és tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy teljesen megdermedjen.
4. A málnát tegyük egy edénybe, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál barna cukrot, egy vaníliás cukrot, és kevergetve főzzük körülbelül 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
5. Az átpasszírozott málnapépet tegyük vissza a tűzre, majd melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjunk bele 2 teáskanál porzselatint. Ezután keverjük simára, csomómentesre, és hűtsük langyosra.
6. Vegyük ki a hűtőből a megdermed kókuszkrémet, majd kanalazzuk a tetejére a langyosra hűtött málnazselét.
7. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a málnás rész is megdermedjen.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.