Hozzávalók 1 tortalaphoz:
- 4 tojás
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg finom liszt
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál víz
- 4 g sütőpor
26 cm-es kerek tortaformában sütök két sárga tortalapot. Ehhez a tojások sárgáját, a porcukrot, az olajat és a vizet habosra keverem, hozzáadom az átszitált lisztet a sütőporral, majd a fehérjék keményre vert habját. Előmelegített sütőben készre sütöm.
A krémhez:
- 400 g málnás joghurt
- 2 dl cukrászhab (Hulala)
- 250 g túró
- 5-6 evőkanál porcukor
- 20 g zselatin
- 30 dkg fagyasztott málna
A fagyasztott málnát hagyom kiolvadni, majd villával szétnyomkodom. Egy tálban összekeverem a joghurtot, a túrót, a porcukrot és a málnát. A tejszínt kemény habbá verem, s hozzákeverem kézi habverővel a krémhez. A zselatint megáztatom 1 dl vízben, majd mikróban langyosítom (ne legyen forró de el legyen olvadva), s apránként hozzákeverem a krémhez.
A tortaformában elhelyezem az egyik tortalapot, beleöntöm a krémet, és ráhelyezem a másik tortalapot. Egy éjszaka hagyom a hűtőben dermedni. Másnap körbevágom késsel, s leveszem a tortaformát. A krém szépen összeáll. Díszítem ízlés szerint. Ezt a tortát eperízű fondanttal vontam be, és virágokkal, galambokkal, ehe
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.