Tészta:
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Sütünk egy 2 tojásos sárga piskótát: a tojást a cukorral habosra kikavarjuk, majd ha jó habos, akkor hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformában (27 cm) készre sütjük.
Joghurtkrém:
- 250 g málnaízű joghurt
- 1 csomag zselatin
- 3 dl cukrászhab (habtejszín)
A joghurtban elkavarjuk a zselatint (amit a hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítünk és langyosra hűtjük). A cukrászhabot felverjük jó keményre, majd a zselatinos joghurtot óvatosan hozzákeverjük.
A piskótát visszarakjuk a tortaformába, erre ráöntjük a joghurtos krémet, majd kirakjuk kerek babapiskótával a tetejét. Hűtőben jól lehűtjük. Mikor már jó lehűlt, kiborítjuk egy tálcára és lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval.
Ha van a joghurtnak megfelelő gyümölcs, akkor azt is rakhatunk a krémbe! Mivel nekem most nem volt málnám, így anélkül lett elkészítve. Ízlés szerint bármilyen joghurttal elkészíthető. Egyszerű, de könnyű és nagyon finom torta! Jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.