Kekszes alap:
- 25 dkg oreo keksz
- 7 dkg olvasztott vaj
Töltelék :
- 50 dkg mascarpone ( szoba hőmérsélketű )
- 15 dkg fehércsokoládé
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál zselatinpor + 2 evőkanál víz
Málnapüré :
- 25 dkg málna
- kb. 8 dkg cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál zselatin + 2 evőkanál víz
A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal és belesimítjuk egy kapcsos tortaforma (22 cm) aljába, majd hűtőbe tesszük.
A málnát a cukorral és a citromlével összefőzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük ( pár másodperc ) és hozzákeverjük a málnához.
A krémsajtot simára keverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.
A tejszínt habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.
A krém 1 / 3 – át a kekszes alapra simítjuk, elszórva rákanalazunk a málnapüréből és villával cirmosra keverjük ismét krém, málnapüré, krém. A megmaradt málnapürét pedig a krém tetejére simítjuk.
A tortát 3 – 4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!