- 25 dkg darált mák
- 1 dl víz
- 2-3 evőkanál cukor
- 2 maréknyi kimagozott meggy (mélyhűtött is lehet)
- 1 csomag réteslap (6 lapos)
- 2-3 evőkanál olaj
- 2-3 evőkanál tejföl
A mákot a vízzel leforrázzuk, megédesítjük, és a meggyet belekeverjük. Egy 25 centi átmérőjű tűzálló tálat kiolajozunk, majd kb. fél centi vastagon apróra tördelt réteslapot szórunk bele. Utána mákos meggyet kenünk rá, majd tördelt réteslap következik, váltakozva egészen addig, amíg a hozzávalókból tart. Felülre kb. 1 centi vastagon tördelt réteslapnak kell kerülnie. A tejfölt az olajjal összekeverjük, egyenletesen a tortára locsoljuk, végül előmelegített sütőben, közepes lángon pirosra sütjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, és másnap úgy szeleteljük, akár a tortát.