Tészta:
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1,6 dl tej
- 1,5 dl étolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 13 dkg mák
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál kristálycukor
- 4 dl tej
- 13 dkg margarin
Díszítés:
- reszelt csokoládé
Szükséges még:
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
- sütőpapír
A tésztához a tojásfehérjét 5 dkg porcukorral habbá verjük. A sárgáját szintén 5 dkg porcukorral keverjük ki, majd a sóval, az olajjal és a tejjel. A lisztet, a vaníliás cukrot, a mákot, a többi porcukrot, a sütőport, a reszelt citrom héját egy tálban elkeverjük. A sárgás részt is hozzáadjuk a liszteshez, majd a felvert habot is óvatosan beleforgatjuk. Egy 20 × 30 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk, és a masszát beleöntjük. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük, míg a tűpróbánál nem ragad a tészta.
Amíg még sül a tészta, elkészítjük a krémet a tetejére. A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, ha kész, kihűtjük, majd a margarinnal jól kihabosítjuk. Ha kész a tészta, kihűtjük, kivesszük a tepsiből, sütőpapírt rakunk alá, majd visszarakjuk a tepsibe, és a kész krémet rásimítjuk. A tetejére díszítésként csokit reszelünk.
Demkóné Márti receptje, az ötlet innen származik.