Tészta:
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg őrölt mák
- 5 dkg Mester család süteményliszt
- 2 evőkanál étolaj
- 1 narancs reszelt héja
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 – 4 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 2 teáskanál étkezési zselatin
- 30 ml víz
- 2 dl tejszín
Tetejére:
- 3 dl narancslé ( kb. 3 db narancs kifacsart leve )
- 1 evőkanál porcukor
- 20 g étkezési zselatin
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük, egy 20 x 30 cm – es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd hozzáforgatjuk a mákkal vegyített lisztet, a narancshéjat és az olajat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18 – 20 perc alatt megsütjük.
A tejszínt habbá verjük. A túrót egy villával krémesre törjük, ízesítjük, hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk, köréje vax papírt vagy egy állítható tortakeretet helyezünk és hűtőbe tesszük dermedni.
A narancslében elkeverjük a porcukrot, a zselatint és forráspontig melegítjük, majd ha langyosra hűlt ráöntjük a túrókrémre. 3 – 4 óra dermedés után szeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!