Tészta:
- 38 dkg finomliszt
- 1 csipetnyi só
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg darált mák
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál tej
- 1 tojássárgája
- tejföl szükség szerint
Töltelék:
- 17 dkg lágyabb szilvalekvár
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz
- 10 dkg darált mák
- 4 evőkanál tej.
A töltelékhez az összes hozzávalót egyszerre, alaposan keverjük össze. A tésztához először keverjük össze a sót, a sütőport, a vaníliás cukrot, a megdarált mákot és a lisztet, majd ehhez a keverékhez adjuk hozzá a vajat, a tojást, a folyós mézet és a tejet. Jól gyúrjuk össze. Osszuk három egyenlő részre a kigyúrt tésztát, és külön-külön sodorjuk vékonyra. Az első kigyúrt lapot helyezzük a gyengén kivajazott tepsibe, és kenjük meg a töltelék felével. Takarjuk be a második lappal. ezt is kenjük meg a maradék töltelékkel, és helyezzük rá a harmadik lapot. A tetejét kenjük meg tojássárgája és tejföl 1:1 arányú keverékével és az előmelegített sütőben süssük aranysárgára. Hidegen szeleteljük, a végén a szeletek tetejét porcukorral meghinthetjük.