Tészta:
- 3 tojás
- 1 pohár (2 dl) porcukor
- 1 pohár liszt
- 1 pohár tej
- 1 pohár darált mák
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 4 kis pohár Jogobella gyümölcsjoghurt
- 1 kávéskanál zselatin
- 8 evőkanál cukor
- 3 dl Hulala habtejszín
Tetejére:
- tortazselé
A tészta elkészítéséhez kikavarjuk a tojást a porcukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, és végül a mákot. Tortaformában megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez a joghurtot, a pici tejjel elkevert, majd fokozatosan a joghurthoz adott zselatint és a cukrot felmelegítjük, majd lehűtjük. A tejszínből 2 evőkanál porcukorral kemény habot verünk, majd összekeverjük a lehűlt joghurttal. A felét rákenjük az alsó lapra, majd a másik részét a tetejére kenjük. A tetejét tortazselével vonjuk be.
Ha tortaforma helyett tepsiben sütjük, másfél adagból készítsük!
Kósáné Tinkó Mária receptje.