Tészta:
- 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- kevés só
- 1 evőkanál porcukor
- 2 dkg élesztő
Töltelék:
- 15 dkg darált mák
- ízlés szerinti mennyiségű cukor
- 1/2 dl forró tej
- reszelt citromhéj
A megszóráshoz:
- porcukor
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, a többi hozzávalókat is egymás után beledogozzuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni. Két cipót formálunk, meleg helyen letakarva fél órát pihentetjük. Kisodorjuk, nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk és tetszés szerinti töltelékkel töltjük. Kivajazott sütőlemezre rakjuk a kifliket, és sütés előtt még 10-15 percet pihentetjük. Sütés után porcukorba forgatjuk a megsült meleg kifliket.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!