Tészta (zöld) :
- 6 tojás
- 6 csapott evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 0, 5 csomag sütőpor
- 2 kávéskanál zöld ételfesték
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag zselatinfix
Teteje (piros):
- 2 csomag eper ízű pudingpor
- 8 dl málna ízű szénsavas üdítő ital
- 6 evőkanál cukor
A tészta hozzávalóiból piskóta tésztát sütök, amit sütőpapiros kapcsos sütőtepsibe, 170 °C-on, 25-30 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A krém hozzávalóit géppel habosra kikeverem, ezt ráöntöm a tésztára. Amikor ráteszem a krémet egyenletesen elsimítom. A pudingot az üdítő itallal lassú tűzón kicsit besűrítem és a túrókrémre még melegen ráöntöm. Egyenletesen elsimítom és 10 perc elteltével a hűtőbe teszem.
Kisnémet Tímea receptje az Édes Élet oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!