
A tésztához:
- 20 dkg cukor
 - 6 tojás
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 20 dkg darált dió
 - 1 csomag sütőpor
 - 4 evőkanál liszt
 - fél dl diólikőr
 
A krémhez:
- 2 dkg zselatin
 - 4 dl tejszín
 - fél dl rum
 - 20 dkg darált dió
 - 4 dl tej
 - 2 tojás
 - 1 csomag vaníliás pudingpor
 - 14 dkg cukor
 
A cukrot a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a diót, a sütőporral vegyített lisztet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. A masszát kivajazott vagy sütőmargarinnal kikent, belisztezett tortaformába töltjük és előmelegített sütőben 180°C-on, 20-22 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral meg a cukorral simára keverjük. Lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a darált diót, és rummal ízesítjük. A kihűlt krémbe belecsurgatjuk a beáztatott, majd felolvasztott zselatint, végül beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A piskótalapot háromba vágjuk, egyenként megöntözzük diólikőrrel és megkenjük a krémmel. Egymásra helyezzük a lapokat, és a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát. Az oldalát cukrozott dióval szórtam meg, a tetejét fehér és barna csokival vontam be.
Vass Lászlóné készítette el a Nagy süteményes könyvből.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!









