- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 4 tojás
- 4 zsemle
- 25 dkg alma
- almalekvár
- őrölt fahéj
- 10 dkg darált dió
- baracklekvár
A tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a margarin feléből öntetet készítek. A zsemléket vékony szeletekre vágom. Egy tepsit margarinnal kikenek, az öntetbe a zsemleszeleteket beleforgatom, majd a tepsi aljára elrendezem. Az almát vékony karikára vágom és fahéjjal kicsit megdinsztelem, amíg a levét el nem fövi. Ekkor rárakom a zsemleszeletekre. Almalekvár következik, majd darált diót szórok rá, amit egy kis fahéjjal ízesítettem. Kevés cukorral meghinetm. Ennek a tetejére jön a maradék zsemleszelet, amit ugyancsak az öntetbe forgatok. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. A tojások fehérjét gőz felett cukorral és baracklekvárral kemény habbá verem. Amikor a sütőből kiveszem, rásimítom a habot a
tetejére, és baracklekvárral díszítem, berácsozom.
Domján Mária receptje.