Tészta:
- 8 tojás fehérje
- 12 evőkanál cukor
- 14 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 8 tojás sárgája
- 5 evőkanál cukor
- 6 enyhén púpozott evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 5 dl hideg tej
+4 dl Tejszínhab (Hullala)
A lisztben elkeverjük a sütőport és a tojások kemény habját óvatosan belekeverjük. Ezután kivajazott 24 x 36 cm-es tepsibe öntjük, és a tetejét elsimítjuk. 170 °C-on, 10-12 perc alatt megsütjük. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral a hideg tejben elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Közben a tejszínhabot kemény habbá verjük. Ha kihűlt a krém, négy púpos evőkanál tejszínhabot keverünk hozzá. Ezután a piskótára szépen rárakjuk a krémet, majd a tejszínhabot a krém tetejére. És én instant kakaóporral szoktam a hab tetejét megszórni, de lehet csokit is akár.
Kánya Krisztina receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!