Tészta:
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 8 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Hab:
- 5 dl tejszín (Hulala, cukrászhab)
- 1 csomag habfixáló
- csokoládé
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük kemény habnak, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a tésztamasszát, és szép egyenletesen elsimítjuk a tepsiben (30 × 33 cm-es). Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
A krémhez a tojássárgába beletesszük a pudingport és a vaníliás cukrot, majd jól összekeverjük az egészet. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra kikeverjük. Egy lábosba beleöntjük a tejet, majd a tejbe beleöntjük a pudingos tojássárgákat, és felfőzzük, majd kihűtjük. A KIHŰLT pudingot először fakanállal összekeverjük a cukros margarinnal, majd robotgéppel jól összedolgozzuk.
A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, visszahelyezzük a tepsibe, és szép egyenletesen rásimítjuk a krémet. A tejszínt felverjük kemény habnak, közbe beletesszük a habfixálót. A felvert kemény habot rásimítjuk a krém tetejére. Megolvasztott csokival díszíthetjük a hab tetejét, de ez akár el is maradhat.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.