Tészta:
- 30 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 12 dkg margarin
- 1 dkg élesztő
- 1 dl tej
- teáskanál cukor
Töltelék:
- 25 dkg dió
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 tojásfehérje
- kb. 60-70 dkg magozott meggy
- zsemlemorzsa
A lekenéshez:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tejföl
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, tojássárgájával és a margarinnal jól összegyúrjuk. A tésztából egy nagy köralakot nyújtunk (kb. 30 cm). Legjobb, ha a sütőpapíron nyújtjuk ki. A tölteléket elkészítjük, ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a dió-cukor-vaníliás cukor keverékéhez lazán hozzákeverjük. A tészta szélét megszórjuk zsemlemorzsával, és körben kirakjuk a lecsepegtetett meggyel. Annyit tekerünk rajta, hogy a meggy ne látszódjon. A közepébe is teszünk meggyet. Az üresen maradt tésztán elosztjuk a diós habot. Ennek a tetejére még két sor meggy kerül. Tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, lekenjük a tésztát. Előmelegített 180°C-os sütőben készre sütjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.