Tészta:
- 3 db egyenként 4 tojásos kerek sárga piskótalap, melyeket egyenként 3 felé vágunk, így lesz összesen 9 lapunk
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 2 citrom reszelt héja és leve
- 4 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint porcukor
- 6 dl habtejszín
- fél csomag zselatin
- 1 dl víz
Csokikrém:
- 2 csomag étcsokoládés pudingpor
- 8 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 40 dkg teavaj
Szemek:
- 2 szem csokidrazsé
A piskótákat megsütjük, 9 felé vágjuk, kettőt félreteszünk a maci orrocskájának és fülecskéjének. 1 lapot meghagyunk teljes átmérőjűnek, a többit pedig párosával, egyre kisebbre faragjuk.
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd ha kihűlt, kikavarjuk a vajjal. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, citrommal, és a vízben feloldott zselatinnal összekeverjük. A tejszínt felverjük majd óvatosan beleforgatjuk a túrókrémet.
A lapokat a túrókrémmel betöltjük. A legalsó és legfelső lapunk egy-egy legkisebb lap lesz, a közbeesők pedig a nagyobbak, így lesz kerek a macifejünk. Az egészet átkenjük csokikrémmel. Kifaragjuk és felrakjuk az orrot és a füleket. Macifejünket díszítjük a maradék csokikrémmel és a félrerakott tejszínhabbal. Szemének 2 szem csokidrazsét ragasztunk.
Jó munkát, és jó étvágyat hozzá!
Szabó-Szalai Zsuzsanna receptje.