Tészta:
- 7 tojássárgája
- 7 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 7 evőkanál meleg víz
- 20 dkg liszt
- 7 evőkanál Maci kávé
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 3 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2.5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Tetejére:
- 10 dkg durvára vágott dió/mogyoró
- 1 tojásfehérje
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál Maci kávé
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd hozzátesszük a 7 kanál meleg vizet, ezzel tovább keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a Maci kávét, végül a tojások fehérjét habbá verve. 20 × 30 cm-es tepsiben 22-25 perc alatt megsütjük. A krémhez a tojásokat, a lisztet és a tejet megfőzzük. A margarint a cukorral együtt habosra keverjük, hozzátesszük a kihűlt krémet, majd tovább kavarjuk.
Összeállítás:
A tésztát kettévágjuk, a krém 3/4-ével megtöltjük. A maradék krémet a tetejére kenjük. A tetejére a diót durvára vágjuk, megpirítjuk, és a süteményre szórjuk. A tojásfehérjét a cukorral és a Maci kávéval vízgőzre állítva megfőzzük, s a tészta tetejére csorgatjuk.
Sepsikné Csilla receptje.