Tészta:
- 27 g mandula
- 45 g porcukor
- 33 g tojásfehérje (nekem ez 3 db volt)
- 36 g porcukor
- ételfestékkel színezhetjük
Krém (ganache):
- 15 dkg ét-, tej- vagy fehércsokoládé
- 1 dl tejszín
- 3,5 dkg vaj
A hozzávalókat összeolvasztjuk és behűtjük,majd
kihabosítjuk majd a kész macaronokat megkenjük vele. Az őrölt mandulához forgattam
a porcukrot és átszitáltam. A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a vége felé
hozzászórtam (állandó keverés mellett) a porcukrot és belecsöpögtettem az
ételfestéket. A cukros mandulát óvatosan a habhoz szórtam és összeforgattam. Nyomózsákba
töltöttem és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma korongokat
nyomtam. (kb. 50 Ft-os pénzérme nagyságúakat) 30-60 percig szobahőmérsékleten
száradni hagytam, majd készre sütöttem. 160 °C-os sütőben, légkeverésen
kb.10-12 perc 140 °C-os sütőben alsó-felső sütésen kb 15perc
A sütőből kivettem, hűlni hagytam, majd éles késsel leemeltem a sütőpapírról
őket.(Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes
konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a
konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.) A csokoládé
ganache-sal megkenünk egy macaront és egy másikat illesztünk hozzá. Csak annyit
töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!