- 2 tojás fehérje ( 60 g)
- 60 g kristály cukor
- 12, 5 dkg porcukor
- 6 dkg őrölt mandula
- színező gél vagy por
Elkészítése:
A tojás fehérjét a cukorral, kemény habbá verjük.
A porcukor + mandula, aprítóban átforgatva, átszitálva, a mandulás keverékbe. Több részletben beleforgatni a tojás fehérjét majd színezni. Habzsákba tesszük, szilikonos papírra korongokat nyomni.
A tepsit az asztalhoz csapkodni, hogy szépen elterüljön, 40-60 perc pihenés, hogy száradjon a teteje, ne ragadjon, (bőrösödjön) ha hozzá érünk!
Sütés: 150-160 °C-on, alsó- felsőn, körülbelül 10-15 percig.
Töltelék, tetszés szerint.
Sinka Edit receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!