- 1 bögre rétesliszt
- 1 bögre cukor
- 1 csomag sütőpor
- vaj a forma kenéséhez
- 50 dkg túró
- 3-4 evőkanál baracklekvár
- reszelt citromhéj
- mazsola
- 2 dl tej
- 3 tojás
- kevés vaj a tetejére
Egy tálban összekeverem a lisztet, cukrot, sütőport. Egy kerámia sütőtálat kivajazok, és a lisztes keverékből egy bögrényit elterítek benne. Rámorzsolom a túrót, erre reszelem a citromhéjat, elkenem a baracklekvárt, és megszórom mazsolával, majd a lisztes keverék másik részét is rászórom. A tojásokat a tejjel elkeverem, és a tetejére öntöm, majd vajdarabkákat teszek rá. 180°C-os sütőben szép pirosra sütöm.
Nagyon egyszerű, és nagyon finom süti. Tényleg nem sok munka van vele. Egy hegyes késsel beleszúrva ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e, ha nem ragad a belseje, akkor megsült.
Hevesi Márti receptje.