Tészta:
- 6 tojás
- 36 dkg porcukor
- 9 evőkanál lefőzött feketekávé
- 1 evőkanál kakaópor
- 30 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg darált dió
- 20 dkg margarin
Máz:
- 15 dkg csokoládé
- 3 cl étolaj
A tésztához az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kávét, a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. 25 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on megsütjük. A krémhez a pudingport a cukrokkal és a tejjel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Ezután a diót belekeverjük, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és a kihűlt krémmel jól összekeverjük. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre simítjuk. Anyukám receptje volt, nagyon finom, készítsétek el!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!