A tésztához:
- 6 tojásból kakaós piskótát sütünk
 
Krém:
- 7 csapott evőkanál liszt
 - 7 evőkanál kristálycukor
 - 3 evőkanál kakaópor
 - 4 dl tej
 - 25 dkg margarin
 - ízlés szerint rum
 
Máz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
 
Készre sütjük a piskótát. A krémhez a lisztet, a cukrot, a kakaóport simára keverjük a tejjel. Sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt, a margarint darabolva kavarjuk hozzá, majd rummal ízesíthetjük. A piskótára simítjuk, utána bevonjuk a megolvasztott csokoládéval. Háromszögekre vágva tálaljuk.
A krémet elkészíthetjük az alábbi módon is:
- 3 dl habtejszín
 - 20 dkg cukor
 - 25 dkg margarin
 - 10 dkg kakaópr
 
3 dl tejszínt felforralunk 20 dkg cukorral, beleteszünk 25 dkg margarint, forraljuk kis lángon pár percig, majd a gázt elzárva beleszitálunk 10 dkg kakaóport. Jól elkeverjük, majd kihűtjük. Amikor kihűl (és kissé megkeményedett), robottal vagy kézi habverővel habosítjuk, jól felverjük. Ezt kenjük a piskótára.
Bálint mama receptje Apátfalváról.










