A tésztához:
- 6 tojásból kakaós piskótát sütünk
Krém:
- 7 csapott evőkanál liszt
- 7 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- ízlés szerint rum
Máz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
Készre sütjük a piskótát. A krémhez a lisztet, a cukrot, a kakaóport simára keverjük a tejjel. Sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt, a margarint darabolva kavarjuk hozzá, majd rummal ízesíthetjük. A piskótára simítjuk, utána bevonjuk a megolvasztott csokoládéval. Háromszögekre vágva tálaljuk.
A krémet elkészíthetjük az alábbi módon is:
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg kakaópr
3 dl tejszínt felforralunk 20 dkg cukorral, beleteszünk 25 dkg margarint, forraljuk kis lángon pár percig, majd a gázt elzárva beleszitálunk 10 dkg kakaóport. Jól elkeverjük, majd kihűtjük. Amikor kihűl (és kissé megkeményedett), robottal vagy kézi habverővel habosítjuk, jól felverjük. Ezt kenjük a piskótára.
Bálint mama receptje Apátfalváról.