Tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 tojássárgája
A tészta lekenéséhez:
- sárgabaracklekvár
Töltelék:
- 5 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 20 dkg dió,
- 2 evőkanál kakaópor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd lekvárral lekenjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a a darált diót és a kakaóport. Rásimítjuk a tésztára, majd 200°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt süteményt porcukorral megszórtam, majd olvasztott ét- és fehér csokoládéval vékonyan lecsurgattam.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!