- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg barna cukor
- 5 dkg darált dió
- 1 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 bio citrom leve és reszelt héja
A tetejére
- 10 deka mandula
- 10 dkg ét csoki
- szeder lekvár és sárgabarack lekvár
- porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom és vékonyra kinyújtom. Virágforma szaggatóval kiszúrom és felének a közepét kis szaggatóval kiszúrom.
A negyedének a tetejét tojással megkenem, mandulaszirommal megszórom. A másik negyed felét darált dióba forgatom és így mehet a sütőbe.Sütőpapiros sütőlapra teszem és 180-190°C-on megsütöm.
Amikor kisült, tetszés szerinti lekvárral megtöltöm.Én sárgabarack lekvárt és szeder lekvárt használtam. A mandulának a héját lehúzom forgácsolom és a csokiba mártott tetejét díszítem vele. Egy tésztából négyféle készült négyféle ízben.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok