- 32 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojássárgája
- 1 citrom leve
- 8-10 evőkanál lekvár
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 3 tojásfehérje
A lisztet a vajjal, és a cukorral jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a citrom levét és reszelt héját, valamint a 3 tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, a tepsi alján megkenjük a lekvárral, majd rákenjük a krémet. A töltelékhez a darált diót a 20 dkg cukorral elkeverjük, majd elvegyítjük a 3 tojás keményre vert habjával. A tészta másik feléből rudacskákat készítünk, majd a diós hab tetejére helyezzük a tepsiben egyik saroktól a másikig keresztben, fentről lefele úgy, hogy a végén kis rombusz alakban legyen. Ezt megsütjük, majd miután kihűlt, kevés porcukorral meghintjük. Hogy szebben nézzen ki, nagyon kevés kakaót is szórhatunk a porcukorra.
Olcsó, finom és hamar kész van.
Dávidka & Lillamami receptje.