Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 2 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 13 dkg porcukor
Tészta:
- 7 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 13 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg liszt
A krémhez kevés tejjel simára keverem a pudingport, majd belekeverem a tojássárgákat is, hozzáöntöm a többi tejet is, majd sűrűre főzöm, és megvárom, amíg kihűl. Először magában, majd a porcukorral keverem habosra a margarint, ehhez jön a kihűlt puding.
A tésztához először keményre verem a tojásfehérjét, belekanalazom a porcukrot, ha már elolvadt a cukor, akkor beleforgatom a kókuszreszeléket és a lisztet (egyszerűbb, ha ezeket előtte összekevered). Sütőpapírral bélelt tepsiben (az enyém 23 × 39 cm-es) készre sütöm. Miután kihűlt, rákenem a krémet, és a tetejét megszórom kókuszreszelékkel. Pár óra kell neki a hűtőben, mire jól szeletelhető lesz, de ahhoz már kevesebb, hogy elfogyjon! 🙂
A saját ízlésemre faragtam ezt a receptet, és mindig kicsit vagy több cukor kerül bele, vagy a tej kicsit kevesebb a krémben! Nekem így elég édes. Esetleg még egy tojássárga kerülhet a krémbe, de ha sok, akkor nagyon folyós lesz. Vagy 1-2 dkg-mal több lehet a kókuszreszelék a tésztában. Ki hogy szereti, jó étvágyat hozzá!
K. Lilla receptje.