Tészta:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
Töltelék:
- 15-20 dkg trappista sajt (reszelt)
- kb. 15 dkg sonka (felvágott)
- 3 csomag mozzarella
Teteje:
- 10 dkg trappista sajt (reszelt)
- szezámmag
Lekenés:
- 1 tojás
A kiolvadt leveles tésztát egy lisztezett, sík felületen téglalap alakúra kinyújtjuk. Kb. 5-6 cm széles csíkokra felvágjuk. A csíkokra ráhelyezzük a reszelt trappista sajtot, a vékony szeletekre felvágott mozzarellát és a csíkokra felvágott sonkát. A tészta csíknak a felső részét ujjunkkal kissé bevizezzük és az alsó részét ráhajtjuk. A széleit összenyomkodjuk, hogy sülés közben ne nyíljanak szét. A többi tészta csíkot is így megtöltjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe csiga alakúra tekerjük a tésztát. (Az egyik csíknak a végét a másik csíknak pedig az elejét jól nyomkodjuk össze, így majd egy nagy csigát kapunk). Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 30 cm x 33 cm 180 °C-on, körülbelül 30 percig sütjük. Tálalás előtt pizza szeletekre felvágjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!