A tésztához:
- 1/2 kg finomliszt
- 2, 5 dl tej
- 1 tojás
- 4 dkg élesztő
- 2 kiskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 25 dkg fagyasztott margarin
A tetejére:
- 1 felvert tojás
Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk.Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük. Kinyújtjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként. A pogácsákat sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, de körülbelül 3 cm távolságra, mert megnőnek, akár dőlnek is. 180 °C-ra melegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!