Egy újabb linzer, amibe se só, se cukor, sem növesztő szer nem kell!
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 30 dkg margarin
- 175 g tejföl
- 2 tojás sárgája
A töltéshez:
- 30 dkg házi baracklekvár
A kenéshez :
- 7 dkg olvasztott margarin
A linzer virágok összeillesztéséhez:
- kevés víz
A díszítéshez:
- 2 evőkanál porcukor
- 1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott, de nem meleg margarinnal, feltekerjük, mint a roládokat. Ezután 2 órára hűtőszekrénybe tesszük a 2 tekercset. Az idő lejártával a tekercseket jó vékonyra kinyújtjuk és felét sima, felét lyukas szaggatóval kiszúrjuk. (7 cm-es átmérőjű formával szúrtam ki. A közepét 3 centiméteressel.) Sütőpapíros tepsibe rakjuk a sima korongokat, lekenjük vízzel, mindegyik tetejére ráhelyezünk egy lyukas korongot, majd előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Egy tepsi sütés ideje 180°C-on 10-12 perc. Ez a mennyiség 4 nagy méretű tepsibe fért bele, lehet szorosan rakni, nem terül, a korongok felfelé emelkednek sütés közben. Ha kicsit hűlt,vaníliás porcukorral enyhén megszórjuk, a közepébe sűrűbb állagú lekvárt teszünk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!