- 1 csomag réteslap
- 25 dkg sárgabarackdzsem (lehetőleg házi)
- 2-4 evőkanál búzadara a lekvár sűrűségétől függően
- 1 egész tojás
- 2 evőkanál édes háztartási kekszmorzsa (darált keksz)
- 5 dkg vaj (margarin)
- csipetnyi só
A tojást habosra felverem, és összekeverem a lekvárral, a búzadarával meg a sóval. (Csak akkor keverem hozzá a kekszmorzsát, ha tíz perc várakozás után is lágynak bizonyul a lekváros töltelék.) A réteslapokat szétszedve egyenként meglocsolom kevés olvasztott vajjal, és egymásra teszem. A réteslap teljes hosszában rákenem a krémet, majd felcsavarom. Kikent sütőlemezre fektetem a rétesrudat, és a tetejét is megvajazva, előmelegített, forró sütőben szép pirosra megsütöm. Csak akkor szeletelem fel, ha már teljesen kihűlt.