A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás sárgája
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
A töltelékhez:
- barack vagy szilvalekvár
A tetejére:
- vaníliás porcukor
A margarint elmorzsoljuk a sütőporral átszitált liszttel. Hozzáadjuk a többi anyagot és begyúrjuk a tésztát. Lehetőség szerint gyorsan dolgozzunk vele, hogy a margarin ne olvadjon ki túlzottan. A tésztát vékonyra nyújtjuk és különböző formákkal (ha nincs, sima pogácsaszaggató vagy kisebb pohár is jó) kiszaggatjuk. Minden második süti közepét egy kisebb formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A sütikből 2-2 darabot összeragasztunk a lekvárral és megszórjuk vaníliás porcukorral.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!