A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 8 dkg darált mandula
- 2 tojás
- 1 tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- ½ üveg házi meggylekvár ( kb. 40 dkg )
A rácsok lekenéséhez:
- 1 tojásfehérje
- 2 dkg darált mandula
- 1 evőkanál kristálycukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük ½ órát. Lisztezett munkalapon 3 cipóra osztjuk. 2 cipót tepsi méretre kinyújtjuk. Az elsőt a 20×30 cm-es tepsibe fektetjük, lekvár felével lekenjük. Rátesszük a másik lapot, ismét lekvár következik. A megmaradt tésztából derelyevágóval csíkokat vágunk és átlósan berácsozzuk.Tojásfehérjével lekenjük. A mandulát a kristálycukorral összekeverjük és a rácsokra hintjük. 200 °C -ra melegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben fóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!