Tészta:
- 4 db készen vásárolt mézeslap, de lehet akár keksz alap is.
Krém:
- 1 liter tej
- 16 dkg búzadara
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 csomag vaníliás cukor, de lehet aroma is
- 25 dkg vaj/margarin
- 15-20 dkg porcukor /ízlés szerint/
- 5 evőkanál nutella
Díszítés:
- habtejszín
A tejet a búzadarával sűrűre főztem, majd még melegen megfeleztem, és az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport kevertem el. Folpackkal lefedve hűlni hagytam. A vajat a porcukorral habosra kavartam, megfeleztem és hozzáadtam a kettéosztott grízhez.
Az első mézeslapot tálcára fektettem, megkentem a kakaós krémmel, majd befedtem a második lappal, erre került a nutella szépen elkenve, amire ráhelyeztem a harmadik lapot. A harmadik lapon elsimítottam a világos krémet és befedtem a negyedik lappal. Kicsit lenyomkodtam, hűtőbe tettem.Felvert tejszínnel díszítettem.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!