Barna kerek tortalap:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Világos piskótalap:
- 4 tojás
- 9 dkg cukor
- 9 dkg liszt
Krém:
- 15 dkg margarin
- 1 dl feketekávé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 4 dl tej
A barna lap hozzávalóiból 23 cm-es kerek tortaformában piskótát sütünk, illetve egy nagy gáztepsiben megsütjük a világos piskótalapot is. A krémhez a hideg feketekávéval simára keverjük a pudingport, a cukrot és a tojássárgákat. Hozzáöntjük a közben felforrósított tejhez, és együtt sűrű krémmé főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarinhoz.
A csokis tortalapot kettévágjuk és az egyiket megkenjük a kávékrémmel. A piskótalapot is megkenjük krémmel, majd 2,5-3 cm-es csíkokra felvágjuk. A csíkokat csigavonalban feltekerjük, amíg az átmérője eléri a tortalap nagyságát. A tekercset ráhelyezzük az előbb megkent tortakarikára, megkenjük a tetejét is krémmel, s rátesszük a barna tortakarika másik felét. Tetejét és oldalát is megkenjük a krémmel, díszítjük.
Nekem most kész piskótatorta volt kéznél, így nem barna lapokból, hanem abból készítettem az alsó-felső piskótát, de így is nagyon mutatós!
Czine Zsuzsanna receptje.