Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 kis pohár kefir
- csipet cukor
- 2,5-3 dl közti langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
Feltét:
- 10 dkg tömlős sajt
- 450 g tejföl
- 1 teáskanál só
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sajtos selyemsonka (más is lehet)
- 15 dkg füstölt sajt reszelve
Az élesztőt 1 dl langyos vízben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, mélyedést alakítunk ki a közepében. Beletesszük a megkelt élesztőt, majd a kefirt, a sót, és jól kidagasztjuk. Kelesztőtálba tesszük, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. A feltéthez a tejfölt a sajttal és a sóval krémesre keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg felaprított sonkát, vöröshagymát, reszelt fokhagymát és a felaprított sonkát is. A megkelt tésztát a tepsibe terítjük, és 180°C-on 10 percig elősütjük. Ezután az összekevert feltéttel egyenletesen megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és kb. 30 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!