Piskóta:
- 5 tojás
- 125 g liszt
- 125 g cukor
- 1 csipet só
- 1 kávés kanál sütőpor
Sárga krém:
- 600 ml narancs ízű szénsavas üditőital
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 50 g cukor (lehet ízlés szerint)
Fehér krém:
- 300 g túró
- 300 g tejszín ( 30-35%)
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 g zselatin
- 25 g víz (mivel nagyon meleg van kell hogy a krémnek tartása legyen)
Plusz:
- 300 g keksz
Tetejére:
- csokimáz
Az egész tojásokat a cukorral, a sóval, elektromos habverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a sütőporral elkevert és átszitált lisztet is. Egy 25 x 35 cm-es tepsiben, 180 °C-on, körülbelül 20 perc alatt megsütjük. A sárga krémhez a vaníliás pudingot, a cukrot az üdítővel simára keverjük. Sűrűre főzzük. Ha kissé kihűlt, ráöntjük a kihűlt piskótára. A hűtőbe tesszük, amíg kicsit megszilárdul a fantás krém. Közben elkészítjük a fehér krémet is. A zselatint a vízzel elkeverjük. A túrót a vaníliás cukrot botmixerrel kikeverjük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Óvatosan elkeverjük a túróval. A zselatint a mikróba felengedjük. Elveszünk a krémből két kanállal és elkeverjük a zselatinnal. VÉgül belekavarjuk az egészet a krémbe. A fantás krémre rárakjuk a kekszet. A fehér krémet elsimítjuk a kekszen. A hűtőbe tesszük, míg a krém megszilárdul. Végül jöhet a csokimáz. Tükörlazúrral vontam be.
Oszuszki Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!