Tésztához:
- 8 egész tojás
- 40 dkg porcukor
- 8 evőkanál meleg víz
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2-3 teáskanál kakaópor
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
Mázhoz:
- 10 dkg margarin
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
8 tojássárgát 40 dkg porcukorral és 8 evőkanál meleg vízzel habosra keverünk. Hozzáadjuk a 25 dkg lisztet és a fél sütőport, valamint a 8 tojásfehérje keményre felvert habját. Ezeket jól összedolgozzuk, majd a tészta felét kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. A tészta másik felét összekeverjük a kakaóporral és rácsurgatjuk a tepsiben lévő tésztára, majd így sütjük.
Amíg sül a tészta, addig kikeverjük a krémet: a margarint a porcukorral habosra keverjük, vaníliapudingot felfőzzük a 3 dl tejjel, kicsit hagyjuk hűlni, majd összekeverjük a vajas krémmel. Ha a tészta megsült, 3 részre vágjuk, minden részt megkenünk krémmel. Annyi krémet hagyunk, hogy a tetejére és az oldalaira is jusson.
A mázhoz a margarint, kakaóport, cukrot, vaníliás cukrot kis vízzel felmelegítünk, majd a tészta tetejére csurgatjuk. 1 órát állni hagyjuk hűtőben, hogy összeérjen, majd kockákra vágva tálaljuk.
Nagyon ízletes és mutatós sütemény, hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll.
Kelegee receptje.