Tészta:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 5 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 2 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- diónyi margarin
- 3 evőkanál víz
A tojásokat a cukorral, a margarinnal és a mézzel habosra keverjük melegítés közben. A szódabikarbónás lisztet hozzáadjuk, és 3 lapban zsírozott tepsi hátán megsütjük. Krém: a tejben a lisztet sűrűre főzzük, és állandó keverés mellett kihűtjük. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és a kihűlt lisztes tejhez adjuk. Kettévesszük és az egyikbe a kakaót, a másikba a vaníliás cukrot keverünk. Az egyik lapot a kakaós, a másikat a vaníliás krémmel kenjük meg. A tetejére csokimáz kerül. Ét tortabevonó is jó a tetejére.
Kiss Lari receptje.