A tésztához:
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 2 egész tojás
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 2 kiskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 csomag puncs puding
- 2 x 3 dl tej
- pici rum
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A lisztbe a szódabikarbónát keverjük bele.A többi hozzávalót gőz felett kb 5-7 percig keverjük. Levesszük a gőzről és a lisztet belekeverjük. A tésztát 3 felé osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. 180 °C-on, 10 perc alatt megsütjük. A pudingokat a szokásos módon felfőzzük külön -külön és kihűtjük. A margarinból és a porcukorból krémet készítünk. A vajkrémet ketté osztjuk és a pudingokkal kikeverjük.A puncsosba teszünk egy kis rumot. A lapokat a kétféle krémmel összeöntjük. A tetejét vékonyan lekvárral lekenjük. 2 tojás fehérjét 15 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük és a lekváros lapra rásimítjuk. A tészta kemény ezért legalább fél napot kell várni a szelésre.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok