- 1 kg liszt
- 80 dkg főtt krumpli
- 20 dkg zsír
- 20 dkg margarin
- 5 dkg élesztő, tejben pici cukorral felfuttatva
- annyi tejföl, hogy kellemes, közepes keménységű tésztát nyerjünk
- só és bors ízlés szerint
- sajt a megszóráshoz
Jól megkelesztjük, ez kb. 2 órahossza, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk és nyújtjuk. Tetejét tojással megkenjük, kicsit meg is lehet rácsozni, sajttal megszórjuk, közepes pogiszaggatóval szaggatjuk. Én 200°C-on, 20 percig szoktam sütni.
Nagyon fincsi, egyszerű, olcsó, jó étvágyat hozzá!
Györéné Marika receptje.
Szabókiné Jung Andrea: „Én féladagot készítettem most úgy, hogy amíg a 40 dkg burgonya főtt, a lisztet jól összekevertem egy zacskó (7 g) szárított élesztővel és 1 teáskanál cukorral. Ezután hozzáadtam 1 evőkanál sót és egy csipet borsot, majd így is összekevertem. Csak vajat használtam hozzá, 20 dekát, azt pedig gondosan belemorzsoltam. Amikor a burgonya megfőtt, összetörtem és még melegen összedolgoztam a liszttel. Csak kevés tejföl kellett hozzá, hogy jól összeálljon. Ezután langyos helyen 2 órahosszát kelesztettem, majd a továbbiakban a fenti leírás szerint készítettem el. Isteni finom!!!”