- 50 dkg liszt
- 12 dkg zsír vagy vaj
- 30 dkg főtt áttört burgonya
- 2 dkg élesztő
- 2 kávéskanál cukor
- 3 evőkanál tej
- 1 tojás
- 1 dkg só
A lisztet a zsírral/vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, a sót, és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk és fél óráig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
Vas Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!